Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Versiebeheer met GitHub

Versiebeheer met GitHubNieuwe sites komen bij ons in versiebeheer. Dit is te vergelijken met een backup. Dit heeft veel voordelen, voor zowel jou als ons. Zo kunnen we terug in de tijd om te kijken wat er is veranderd. Daarnaast maakt dit systeem het makkelijk om met meerdere mensen samen te werken aan hetzelfde project. Versiebeheer vormt bovendien bij ons de basis van het updaten van je website zonder dat de website op werkzaamheden wordt gezet.

Samenwerken

Iedereen heeft zijn eigen versie op de computer staan en synchroniseert de veranderingen later weer met de online dienst, GitHub in ons geval. De verschillende werkzaamheden die ons team uitvoert, zitten elkaar op deze manier dus nooit in de weg. En heeft iemand aanpassingen gedaan? Met één druk op de knop is iedereen weer helemaal up-to-date. Dat scheelt enorm veel opstarttijd!

Grotere werkzaamheden

Komt er iets nieuws op je site waar we wat langer mee bezig zijn? Dan maken we binnen tien seconden een afsplitsing (in jargon: een branch) waar we in werken. Dit heeft als voordeel dat kleine updates in de tussentijd nog steeds doorgevoerd kunnen worden. Pas als de grote update klaar is, voegen we de veranderingen weer geautomatiseerd samen.

Verschillende afsplitsingen

Het werk nakijken

Twee weten meer dan één. Dat is ook zeker waar bij het maken van websites. Daarom is het fijn dat aanpassingen soms nog even bekeken worden door iemand anders, een zogeheten peer review. GitHub biedt de perfecte ondersteuning hiervoor. In één overzicht is te zien wat er wanneer en door wie is veranderd. Deze manier van werken zorgt voor een nog hogere kwaliteit website met minder kans op fouten.

Updaten van uw website

Zijn alle aanpassingen lokaal voorbereid en nagekeken? Dan is het tijd om de website te updaten. Hoe groot de aanpassing ook is, je website blijft tijdens het updaten gewoon volledig bereikbaar. Er komt geen werkzaamheden pagina aan te pas. Dat doen wij met behulp van onze zero downtime techniek.

Ons interne systeem, deployr, regelt dit. Wanneer wij de opdracht geven om de nieuwe versie van jouw website online te zetten, maakt deployr een tweede schaduwsite aan. Pas als deze helemaal klaar staat, schakelen we de websites om. Dit gebeurt zo snel dat niemand het door kan hebben.

Gaat er onverwachts toch iets mis tijdens het proces? Dan schakelen we de websites niet om en heeft de bezoeker niks door. Naast dat dit hele geautomatiseerde proces veel sneller gaat dan handmatig updaten, is er dus ook minder kans op menselijke fouten.

Websites gemaakt door Websteen

We laten je graag zien hoe we onze kennis van online in praktijk brengen

 

Terug naar Achter de schermen