Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Jouw website optimaal zichtbaar op elk apparaat

Responsive webdesignEen "responsive" website betekent dat de site zich aanpast aan het formaat scherm waarop hij bekeken wordt. Het maakt dus niet uit of een bezoeker op zijn/haar telefoon, pc of zelfs televisie de site bekijkt. Jouw website ziet er altijd goed uit en er is nagedacht over de vorm en volgorde van elementen afhankelijk van de schermgrootte.

Met een website die niet optimaal zichtbaar is op een telefoon of tablet zal je veel potentiële klanten mislopen. Tegenwoordig is het aantal mobiele bezoekers dusdanig groot dat we eigenlijk niet meer hoeven te spreken over een "website" of "responsive website". Bij Websteen kiezen we ervoor een website altijd responsive te maken, geschikt dus voor alle schermformaten.

Desktop first of mobile first

Het is goed je te realiseren dat de wensen van een mobiele gebruiker anders kunnen zijn dan die van een desktop gebruiker. Hoewel telefoons/tablets en de internetverbindingen steeds sneller worden, zitten mobiele gebruikers niet te wachten op visueel zware websites. Niet alleen omdat afbeeldingen allemaal gedownload moeten worden, maar ook omdat grote afbeeldingen op een kleiner scherm in de weg zitten van het directe doel van de bezoeker. Zo kan een grote headerfoto de relevante content van je website volledig buiten het scherm duwen. 

Daarnaast zijn mobiele gebruikers vaak onderweg en zullen dus minder tijd hebben dan desktop gebruikers. Duidelijkheid en zo min mogelijk afleiding zijn voor mobiele gebruikers nog veel belangrijker. Op basis van de doelgroep en jouw product- of dienstverlening bepalen we of het verstandig is om de site eerst voor de mobiele gebruiker te ontwerpen (mobile first) en vervolgens de desktop versie te ontwikkelen of juist andersom (desktop first).

Jouw website

Wij garanderen jou dat de websites die wij maken op alle apparaten goed toegankelijk zijn. Daarbij houden we rekening met de belangrijkste doelstellingen en het gebruik van het betreffende apparaat. Belangrijk is dat bezoekers nooit de weg kwijtraken op je website maar altijd snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. We nemen de tijd om voor verschillende schermformaten de juiste elementen aan te passen, weg te laten of juist toe te voegen. Wij zoeken altijd naar de beste manieren zodat de gebruiker altijd eenvoudig zijn weg weet te vinden op je website.

Een professionele responsive website:

  • Is op alle schermformaten toegankelijk.
  • Past zich automatisch aan aan het schermformaat.
  • Houdt rekening met het gedrag van bezoekers op het betreffende apparaat.

Websites gemaakt door Websteen

We laten je graag zien hoe we onze kennis van online in praktijk brengen

 

Terug naar Grafisch ontwerp

HomeWebsitesGrafisch ontwerpResponsive design