Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Een mobielvriendelijke website is een must!

Vandaag de dag is een mobielvriendelijke website een absolute must. Dit begint met een flexibel ontwerp dat zich eenvoudig aanpast aan het schermformaat van de gebruiker. Maar bij een mobielvriendelijke website komt meer kijken. De mogelijkheden en beperkingen voor mobiele en desktop gebruikers zijn namelijk niet hetzelfde. Denk aan internetsnelheid en datalimieten.

Rekening houden met de beperkingen en mogelijkheden van de apparaten

Een mobielvriendelijke websiteJe wilt je bezoekers natuurlijk een mooie en prettige ervaring geven wanneer ze je website bezoeken. Gelukkig biedt het moderne web ons allerlei manieren om dit te realiseren. Grote foto’s maken veel indruk en mooie animaties zorgen voor interactie. Maar wat doet dit met de laadtijden van je website? Het is belangrijk om deze vraag te stellen als we kijken naar de mobielvriendelijkheid van je website. Oude telefoons kunnen bepaalde codes niet begrijpen en het downloaden van grote afbeeldingen kost een mobiele gebruiker veel data en vertraagd het laden van de pagina's. Ook is het belangrijk goed na te denken over de doelstelling van de gebruiker, wat wil de bezoeker als hij onderweg is? Wij kijken altijd samen met jou naar technische mogelijkheden.

Een “kleine” website voor snelle laadtijden

Wij zorgen ervoor dat alle bestanden die nodig zijn om je website goed weer te geven zo klein mogelijk zijn. Dit doen wij op de volgende manieren:

 • Schone code
  Hoe schoner de code, hoe kleiner de bestanden die gedownload moeten worden. Als we de code zo klein mogelijk houden, zal je website dus sneller laden.
 • Code combineren
  Door de code uit verschillende bestanden bij het online zetten in een bestand te zetten, hoeven er minder bestanden gedownload te worden.
 • Adaptive images
  Het scherm van een smartphone is natuurlijk een stuk kleiner dan dat van een grote desktopmonitor. Afhankelijk van de schermgrootte laden we daarom alleen de afbeeldingen die voor het schermformaat van de gebruiker zijn geoptimaliseerd. Zo hoeven gebruikers geen onnodig grote afbeeldingen te downloaden bij het bekijken van je website.
 • Onderdelen met zware code schrappen
  Een onderdeel van de website dat erg “zwaar” is door bijvoorbeeld veel JavaScript, kunnen we uitzetten of vervangen voor een eenvoudigere weergave. Zo voorkomen we dat zware code geladen moet worden op apparaten waar dat niet wenselijk is.

Websites gemaakt door Websteen

We laten je graag zien hoe we onze kennis van online in praktijk brengen

 

Terug naar Website ontwikkeling