NIEUW: Onze maatwerk website calculator!

Lees verder

Een effectief middel

Binnen enkele dagen bovenaan in Google. Dat sprookje gaan we je niet verkopen. Zoekmachine optimalisatie, oftwel SEO, is een effectief middel, maar vraagt wel om geduld. Laten we eens kijken hoe snel we met jouw website resultaat kunnen boeken.

Hoe werkt een zoekmachine

Het internet is groot. Het bestaat uit miljarden websites, die elk een aantal pagina’s bevatten. We begrijpen dan ook allemaal hoe nuttig zoekmachines zijn in het filteren van deze chaos. Maar hoe werkt dit nou eigenlijk?

Het belang van SEO content

Google is de grootste zoekmachine ter wereld en dat willen ze graag blijven. Om dat te blijven moeten zij een zoeker de meest waardevolle, relevante, unieke en kwalitatieve resultaten geven. Past jouw website niet helemaal in dit ideaalbeeld... dan zul je ook niet getoond worden.

Haal meer uit je organische resultaten
Hier kunnen we je mee helpen

Ondanks dat jouw Websteen website altijd voldoet aan de laatste Google eisen, technisch tip-top in orde en up-to-date is, moet je toch voortdurend aan de slag met het optimaliseren van je content. We horen je denken "Daar heb ik helemaal geen tijd voor!". Klopt! Daarom kun je het gerust aan ons uitbesteden.

Zoekwoordenonderzoek

Het vinden Ên bepalen van de juiste zoekwoorden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Niet voor ons! Je krijgt van ons gewoon een lijst met kansvolle zoekwoorden.

SEO scan & advies

Als webbouwer weten wij precies waar zoekmachines gek op zijn. Van techniek tot laadsnelheid en content. Wij weten altijd verbeterpunten te vinden.

Actuele ranking

Krijg inzicht in de huidige posities per zoekwoord en landingspagina's en vergelijk deze met die van je directe concurrentie. Is dat te zien dan?! Jazeker!

On-page SEO

Wij checken graag even of je alle on-page SEO factoren netjes hebt ingevuld. Van kopjes tot metagegevens en de namen van je afbeeldingen.

Veelgestelde vragen over zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Met het inzetten van SEO kun je (nieuwe) bezoekers naar je website toe trekken. Zichtbaar zijn is belangrijk, maar nóg belangrijker is relevant zijn voor je bezoeker. De relevantie van jouw website bepaalt hoe jouw website gerangschikt wordt.

Lees meer

De Nederlandse vertaling van SEO (Search Engine Optimization) is zoekmachine optimalisatie. Dit is de overkoepelende term voor alle activiteiten die de vindbaarheid van je website verbeteren. Hierbij draait het puur om de zoekresultaten onder de advertenties (de organische zoekresultaten). Er zijn in ieder geval drie factoren die belangrijk zijn bij zoekmachine optimalisatie:

  • Aanwezigheid van relevante content op de verschillende webpagina’s, maar ook het correct gebruiken van de metagegevens.
  • Technische aspecten zoals de snelheid en de structuur van je website.
  • Linkbuilding en dan met name het aantal relevante externe verwijzingen naar je website.

Lees verder

Een featured snippet is een uitgelicht stuk tekst dat bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt met daarin een beknopt antwoord op de vraag. Dit antwoord verschijnt vaak bovenaan de zoekresultatenpagina zodat mensen het antwoord op hun vraag snel en gemakkelijk kunnen vinden. Featured nippets worden daarom ook wel ‘Answer Boxes’ genoemd.

Lees verder

Een call-to-action, ook wel CTA genoemd, is een waardevolle toevoeging aan jouw website om de interactie met jouw bezoeker te vergroten. Het is een marketingtool met diverse uitgangspunten. Zo kan een call-to-action:

  • Een bezoeker doorsturen naar een andere pagina op jouw website waar aanvullende informatie staat.
  • Een bezoeker ertoe bewegen om contact met jou op te nemen, zowel telefonisch als via mail of via een online formulier.
  • Een bezoeker verleiden om een aankoop te doen, een offerte aan te vragen of een whitepaper te downloaden op jouw website. Of een andere actie naar keuze die de verkoop van jouw product of dienst ten goede komt.

Lees verder

Een sitemap is eigenlijk niets anders dan een inhoudsopgave van je website. Het geeft op een overzichtelijke manier de volgorde van je pagina’s en subpagina’s weer op één webpagina. Het belangrijkste doel is om je bezoekers op de juiste manier te laten navigeren wanneer zij diep in je website zitten en de weg kwijt zijn. Daarnaast mag een sitemap eigenlijk niet ontbreken als je online goed vindbaar wilt zijn.

Lees verder

We kennen allemaal het sprookje van Hans en Grietje waar broodkruimeltjes werden gestrooid om de weg terug te vinden. Deze truc wordt ook gebruikt op websites om bezoekers te laten zien hoe diep ze zich in de website bevinden: breadcrumbs. Behalve dat het je website gebruiksvriendelijker voor bezoekers maakt, is het ook van positieve waarde voor je SEO - zoekmachine optimalisatie.

Lees verder

Vaak worden de metagegevens vergeten bij het schrijven van webteksten, maar dit is eigenlijk een gemiste kans. Metagegevens zijn gegevens die iets vertellen over de webpagina. Deze gegevens zijn niet te zien op de webpagina zelf, maar zijn wel terug te vinden in de broncode van de website. Metagegevens bestaan onder andere uit de meta description en de page title. Het correct en volledig invullen van de metagegevens kan bijdragen aan betere posities in zoekmachines zoals Google.

Lees verder

Het begrip 'above the fold' stamt uit de krantenwereld. Bij bezorging en losse verkoop zijn kranten namelijk gevouwen en is het nieuws op de bovenste helft van de voorpagina logischerwijs beter zichtbaar dan op het onderste gedeelte van de pagina. Above the fold wordt in marketingtermen gebruikt om aan te duiden welk gedeelte van je website zichtbaar is zonder te scrollen. Omdat de bezoekers je website binnen enkele seconden beoordelen, is het above the fold gedeelte dus erg belangrijk.

Lees verder

Wanneer je naar de zoekresultaten kijkt dan zie je altijd drie elementen terugkomen bij een resultaat: de titel, de URL en een korte omschrijving. Daarnaast is het mogelijk om extra elementen toe te voegen die de aandacht van je bezoeker trekken en in één oogopslag meer informatie geven. Deze toevoegingen heten Rich Snippets. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • Recensies over een restaurant, film of bedrijf (zie onze recensie in het onderstaande voorbeeld).
  • Evenementen en de bijbehorende data en locatie.
  • Recepten met een afbeelding en praktische informatie als baktijden en ingrediënten.
  • Locaties / adresgegevens van je bedrijf.
  • Producten met de prijs en de mogelijke levertijd.

Lees meer