Prijzen voor een maatwerk website of webapplicatie?

Bij Websteen ontwikkelen wij met name maatwerk websites en webapplicaties. Wij krijgen vaak de vraag "Wat kost een website?" of "Wat kost een webapplicatie?". Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden maar we willen toch een poging wagen.

Vaak roepen wij dan dat wij maatwerk websites maken tussen de €5.995 - €40.000,-. De ontwikkeling van een webapplicatie gebeurt in sprints (volgens de SCRUM methodiek) en de eerste opzet van een webapplicatie wordt vaak neergezet tussen de €20.000 - €100.000,-. Na oplevering van een website en/of webapplicatie wordt er vaak nog doorontwikkeld, de prijzen hiervoor variëren per project.

Website calculator Webapplicatie calculator

Uurtarieven

Websteen houdt van transparantie, zodoende werken wij graag met een duidelijke tariefstructuur die wij met al onze klanten kunnen delen.

Omschrijving  
Standaard uurtarief € 100,- excl. BTW
Support werkzaamheden (support strippenkaart) € 100,- excl. BTW
Grafisch ontwerp / UX design € 100,- excl. BTW
Front-end development (Front-end developer) € 100,- excl. BTW
Back-end development (Developer) € 100,- excl. BTW
Back-end development (Senior developer) € 120,- excl. BTW
Back-end development (Freelance inhuur) € 120,- excl. BTW
Consultancy € 120,- excl. BTW

Maandelijkse kosten maatwerk website

Een maatwerk website wordt opgeleverd met een website pakket incl. webhosting op een ansible managed server, licentiekosten (realtime monitoring & updates) en een SSL-certificaat. Dit is m.u.v. extra storage, domeinen, e-mailbeheer en/of aanvullende certificaten.

Omschrijving maandelijkse kosten  
Website pakket incl. webhosting business ( ansible managed ) € 28,75
Licentiekosten ( realtime monitoring & updates ) € 30,-
SSL-certificaat € 2,95
Totale maandelijkse kosten € 61,70

Maandelijkse kosten webapplicatie

Een webapplicatie wordt opgeleverd met een hostingpakket voor een staging- en live omgeving op een ansible managed server en een wildcard SSL-certificaat. Dit is m.u.v. extra storage, domeinen, e-mailbeheer en/of aanvullende certificaten.

Om de webapplicatie veilig en up-to-date te houden berekenen wij licentiekosten variërend van €149,75 tot €299,50 excl. BTW per maand, dit is afhankelijk van de grootte van de webapplicatie. Deze kosten worden gebruikt om ons framework (Dragonfly) welke wij gebruiken om de webapplicaties te ontwikkelen periodiek te updaten. We gebruiken deze tijd ook voor het oplossen van eventuele bugs die tijdens de realtime monitoring naar voren komen.

Omschrijving maandelijkse kosten  
Hostingpakket staging- en live omgeving ( ansible managed ) € 33,95
SSL-certificaat wildcard € 13,95
Licentiekosten ( monitoring & updates ) - bij webapplicaties tot € 25.000,- € 149,75
Licentiekosten ( monitoring & updates ) - bij webapplicaties vanaf € 25.000,- € 299,50

 

Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn excl. 21% BTW

Website calculator Webapplicatie calculator

Standaard website?

Er zijn natuurlijk heel veel bedrijven waarvoor een maatwerk website op dit moment niet de juiste keuze is. Goed om te weten dat wij ook standaard websites aanbieden vanaf eenmalig €1.295,- en €29,45 per maand. Meer hierover is te lezen op www.templatefabriek.nl.

Veelgestelde vragen over tarieven

Ga jij een website laten maken? Dan zal je vast kijken naar kwaliteit, een klik, bereikbaarheid, betrouwbaarheid en de eerder ontwikkelde websites. Daarnaast is ook het budget bepalend, er moet een passende prijsstelling zijn.

De kosten voor het laten maken van een website variëren tussen de €250,- en €40.000,-. Of meer dan dit. Er is dan ook geen eenduidig antwoord. Het daadwerkelijke prijskaartje hangt af van jouw keuzes m.b.t. het budget, ontwerp, de ontwikkeling, functionaliteiten, het niveau van maatwerk en de keuze in webdesigner.

Lees verder

Bij Websteen staat transparantie voorop, ook wat betreft kosten. Voordat wij een website ontwikkelen ontvang je van ons een heldere offerte waarin we de verschillende werkzaamheden volledig specificeren. Je komt hierdoor nooit voor verrassingen te staan. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Na oplevering van de website zijn er bijna altijd nog enkele puntjes die veranderd of verbeterd moeten worden. Vallen die binnen de ‘scope’ van wat we overeengekomen zijn in de offerte? Dan gaan we daar natuurlijk flexibel mee om en rekenen we geen extra kosten. Want we begrijpen maar al te goed dat er altijd zaken kunnen zijn die aan je aandacht zijn ontsnapt of dat er voortschrijdend inzicht is binnen je organisatie. Mocht je vaker ondersteuning nodig hebben, dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze support strippenkaart.

Lees verder

Anders dan bij websites werken we bij het ontwikkelen van webapplicaties meestal niet op basis van een fixed price. Bij webapplicaties werken we, net als de meeste collega’s van ons, volgens de beproefde SCRUM-methodiek met sprints van zo’n 50 tot ongeveer 100 uur. Bij grotere projecten hanteren we sprints tot wel 150 uur.

Lees verder

Home Tarieven