Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Kunst- en cultuuronderwijs in Almere

Almere telt 81 basisscholen, 17 middelbare scholen en 5 scholen in het speciaal onderwijs. Collage Almere geeft voor alle scholen uitvoering aan het kunst- en cultuuronderwijs in Almere. Scholen kunnen via de website van Collage Almere een breed aanbod pakket bekijken en naar inzicht afnemen. En aanbieders kunnen via de website hun aanbod onder de aandacht brengen.

Opdrachtgever

Collage Almere

Klant sinds

december 2021

Klantreview

10/10

Situatie

Collage Almere had te maken met een verouderde en trage website. De website werd als niet-gebruiksvriendelijk ervaren. Er was behoefte aan een snelle, makkelijk te beheren website, zowel voor Collage zelf als ook voor de scholen en aanbieders.

Aanpak

In een tweetal sessies is de hele workflow van Collage Almere in kaart gebracht. Van de totstandkoming van het aanbod op de website tot en met de afname door gebruikers en administratieve handelingen en overzichten; alle details werden inzichtelijk gemaakt.Vervolgens werden in een 8-tal sprints het ontwerp en de techniek van de website en webapplicatie uitgewerkt en verzorgt. Alle data van de oude website werden geïnventariseerd en waar wenselijk gemigreerd naar de nieuwe website.

Wat is er opgeleverd

Er zijn een maatwerk website en webapplicatie ontwikkeld. Op de website kunnen gebruikers (scholen) het actuele aanbod raadplegen en boekingen doen. Aanbieders kunnen via een gebruiksvriendelijke account omgeving hun culturele aanbod indienen, na goedkeuring door Collage Almere, wordt het aanbod online gezet.

De aangesloten scholen hebben een eigen account omgeving met overzichtelijk dashboard. Hierin kunnen zij hun bestelhistorie inzien en het beschikbare budget raadplegen. Het boeken of afnemen van een bepaalde les, workshop, voorstelling of ander product gebeurt volledig online. De webapplicatie genereert automatische bevestigings- en herinneringsmails, zodat alle betrokkenen precies weten wat er van ze verwacht wordt. Er zijn in de applicatie eenvoudig gebruikersrollen toe te kennen met rechten voor medewerkers van Collage Almere, aanbieders en afnemers. Hiermee blijft de website professioneel en goed te beheren.

Het resultaat

Dankzij de website en webapplicatie kan Collage Almere slimmer en efficiënter werken. Door het bieden van gemak aan zowel de aanbieders als aanvragers, neemt de tevredenheid toe. Met de site en applicatie versterkt Collage Almere haar positie als professionele en prettige partner voor de cultuursector en voor het onderwijs in Almere. Wil je meer weten over onze samenwerking met Collage Almere?

Lees het klantverhaal Bekijk de website

10/10
Samenwerken met Websteen is een verademing. Zij snappen wat we willen en denken na vanuit het standpunt van de gebruiker. Ze doen wat ze beloven en maken elke stap die ze nemen vooraf goed inzichtelijk, ook financieel. We hebben een heel fijne samenwerking
Paul Macco
Paul Macco Directeur - Collage Almere

Home Cases Maatwerk website en webapplicatie voor Collage Almere