GRATIS workshop optimaliseer je website met AI!

Lees verder
Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Jeugdstem: laat je horen!

Jeugdstem (voorheen AKJ) is de organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg. Het is hun missie om de stem van kinderen, jongeren, ouders en pleegouders duidelijk te laten doorklinken in de jeugdzorg. Iedereen die te maken heeft met jeugdzorg en daar vragen over heeft, kan bij Jeugdstem terecht.

Opdrachtgever

Jeugdstem

Klant sinds

maart 2023

Klantreview

10/10

Situatie

Het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp ( nu dus Jeugdstem ) was toe aan een nieuwe naam die beter aansloot op de belevingswereld van kinderen en jongeren en meer inhoud gaf aan wat het AKJ (voor hen) doet. Concreet geeft vorm uit Amersfoort heeft de nieuwe naam bedacht en gezorgd voor een bijpassende huisstijl, positionering, strategie, branding én ontwerp van de nieuwe website.

Aanpak bij deze co-creatie

Middels een fijne co-creatie met Jeugdstem (Floor de Jager), Concreet geeft vorm (Martijn Hassink en Edwin Kopper) en Websteen is er een plan van aanpak opgesteld voor de nieuwe website van Jeugdstem.

Om tot dit plan van aanpak te komen hebben er meerdere gesprekken plaatsgevonden tussen alle betrokken partijen. Hierbij is gewerkt aan de sitestructuur, de indeling van de website, de benodigde functionaliteiten en een content migratie plan. 

Vervolgens is het grafisch ontwerp van de website in samenspraak met Websteen door Concreet geeft vorm gemaakt in Adobe XD, de technische realisatie van de websites is volledig verzorgd door Websteen. De website templates zijn gekoppeld aan ons gebruiksvriendelijke CMS (Content Management Systeem) zodat de website eenvoudig te beheren is.

Bij de lancering van de nieuwe naam is op het juiste moment de website live gezet middels een domeinwissel en redirects. Websteen heeft gedurende het gehele proces de planning bewaakt, meegedacht en meegeholpen.

10/10
De samenwerking met Websteen is erg goed en prettig. Wij werken als designbureau veel samen met andere partners. Websteen is er daar één van. Bij het Jeugdstem project was de samenwerking ook weer supergoed, het is heel helder wie wat doet en de planning wordt nauwkeurig gevolgd. Los daarvan is de website ook exact gebouwd volgens het design en het CMS werkt heel fijn.
Martijn
Martijn eigenaar/designer - Concreet geeft vorm

Een website om trots op te zijn als resultaat

Een belangrijk onderdeel van de positionering van Jeugdstem is uiteraard de website. Een goedwerkende online omgeving maakt het voor jongeren gemakkelijker hun verhaal kwijt te kunnen en gehoord te worden. Ze zoeken een oplossing voor waar ze tegen aan lopen en hopen hulp daarin te vinden op de Jeugdstem website. De website geeft uitleg en info over de rechten van de jongeren en hun (pleeg)ouders of verzorgers, op een eenvoudige en begrijpelijke manier. Maar laat ook zien wie Jeugdstem en de vertrouwenspersonen zijn, door herkenning, toegankelijkheid en ervaringsverhalen.

Websteen heeft een website gemaakt die echt een verschil maakt doordat deze volledig is afgestemd op de behoefte en huisstijl van Jeugdstem. De website bevat allerlei handige functionaliteiten zoals een zoekfunctie, kennisbank, ervaringsverhalen en mogelijkheden om snel contact op te nemen.

De website zal veel bezocht worden door jongeren via mobiele apparaten soms met beperkte internetbundels. We hebben dan ook gezorgd voor een zo lichtgewicht mogelijke website met een goede laadsnelheid o.a. door de inzet van moderne bestandsformaten van afbeeldingen.

10/10
Websteen heeft een gemakkelijk CMS systeem waarmee je snel een website kunt vullen. Collega Pien is een ster in uitleggen. Design technisch is Websteen ook erg sterk. De oplevering van onze nieuwe website ging vlot en foutloos. Daarnaast denken zij goed mee over toegankelijkheid en leesbaarheid. We hebben nu een goed toegankelijke website staan die toekomstbestendig is.
Floor
Floor Communicatieadviseur - Jeugdstem

Home Cases Maatwerk website ontwikkeling voor Jeugdstem