Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Dé partner als het gaat om duurzaam hout

Hekwerken (schapenhekken), landschapsmeubilair, hout voor recreatieve voorzieningen, bruggen, vlonders of overkappingen. Welke wensen je ook hebt; Van Vliet Duurzaam Hout is dé partner als het gaat om duurzaam hout. Van Vliet Duurzaam Hout kiest voor duurzaam, eerlijk hout met een natuurlijke uitstraling. Zij gaan altijd voor de beste oplossingen voor de lange termijn. Zo kiezen zij voor partners die verantwoord bosbeheer centraal stellen. Ze gebruiken een methode waarbij het hout zichzelf vernieuwt zonder dat aanplant nodig is. Dit is een hakhoutprincipe waarbij iedere vijftien jaar bomen tot stronken worden gekapt. Er groeien scheuten (uit de stronken), die vervolgens uitgroeien tot volwaardige bomen. Wist je dat Van Vliet de eerste importeur van kastanje hout in Nederland is?

Opdrachtgever

Van Vliet Duurzaamhout

Klant sinds

oktober 2016

Situatie

Voor Van Vliet Duurzaamhout maakten wij een corporate website en online magazine. De aanleiding hiervoor was een re-branding. De organisatie heette namelijk Van Vliet Kastanjehout. Dit bleek een groot risico m.b.t. de houtsoort en beperkte de organisatie m.b.t. het aanbod. Uit adviesgesprekken bleken een nieuwe corporate website, naamswijziging en online magazine de oplossing. Bij de ontwikkeling van de website moest er ook rekening worden gehouden met de huidige webshop. Websteen werd gevraagd om te helpen bij deze interessante uitdaging.

Aanpak

Er is middels diverse adviesgesprekken bepaald hoe de re-branding en naamswijziging het beste kon worden ingevuld. Er is goed nagedacht over wie Van Vliet Duurzaamhout is, waar zij voor staan, wat voor producten zij leveren en wat je van ze kan verwachten. Er werd besloten om de website en webshop los te trekken. De website werd gekozen als plek waar het verhaal werd verteld en had als doel om te inspireren. De site linkt wel door naar de webshop en blijft bestaan naast de website. Hierdoor dient de website tevens als leadgenerator.

Van Vliet Duurzaamhout heeft prestigieuze opdrachtgevers. Er wordt geleverd aan hoveniers, tuincentra, bouwmarkten, overheden, recreatieschappen en particulieren in binnen- en buitenland. Het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin weet Van Vliet te vinden, evenals bekende opdrachtgevers als de Efteling, Landal Greenparks, Dierenpark Amersfoort en Ouwehands Dierenpark.

Van Vliet Duurzaam Hout, als een echte kennispartner in kwalitatief, duurzaam hout werd de basis voor het ontwerp en de indeling van de website. Daarnaast zou een online magazine een goede aanvulling zijn om kennis, nieuws en informatie te delen met opdrachtgevers.

Samenwerkingen

Websteen is de juiste samenwerkingen aangegaan om tot het beste resultaat te komen. Astrid Warntjes van Lime C heeft geholpen met de teksten en communicatie vraagstukken en Marcia Teeuwen van Diezijnvanmij (grafisch vormgever) heeft gezorgd voor een passend grafisch ontwerp. Websteen heeft gezorgd voor de technische realisatie (front- en back-end) en de oplevering van een gebruiksvriendelijk CMS (Content Management Systeem).

Resultaat

De corporate website en het online magazine laten zien dat Van Vliet Duurzaamhout een kennispartner in hout is. Er is gezorgd dat er (meer) wordt geïnspireerd, geïnformeerd, dat opdrachtgevers vertrouwen ervaren en dat projecten makkelijker verkopen. Zij stralen nu kwaliteit, kennis en vaardigheid uit. Het online magazine komt vier keer per jaar uit, zodat klanten geïnformeerd en geïnspireerd blijven.

Deze vruchtbare samenwerking met Marcia en Astrid heeft gezorgd voor een co-creatie die precies past bij de opdrachtgever. Een samenwerking met een uitstekend eindresultaat.

Voor Van Vliet Duurzaamhout maakten wij naast de website ook een inspirerend online magazine. In dit magazine staat beleving centraal. Aan de hand van opvallend beeldmateriaal met de juiste content, wordt het verhaal van Van Vliet en de projecten die zij doen verteld. Met gerichte marketing campagnes weten wij elke maand relevant verkeer te trekken naar de website en het magazine.

Roy Jongerden
Roy Jongerden Websteen

Home Cases Website en online marketing voor de nummer één in duurzaam hout