Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Website testen vanuit de ogen van de klant

Illustratie van een man die een 10 vasthoudBij het ontwikkelen van een website maken we gebruik van een gevalideerde checklist met in totaal ruim 60 kwaliteitscriteria. Als het ware ‘met de ogen van de klant’ controleren en testen we aan de hand hiervan de ‘usability’ oftewel het gebruiksgemak en de gebruikslogica, maar ook een consequent gebruik van de grafische vormgeving, de digitale toegankelijkheid, de pagespeed en diverse technische aspecten.

Tijdens de realisatie testen en controleren we veelvuldig en intensief. Na oplevering/livegang evalueren we het totale project intern. Want we willen leren van elk project. We kijken naar mogelijke verbeterpunten wat betreft het totale proces: het aantal bestede uren, de communicatie met de klant, het gebruik van ons CMS, de projectbegeleiding, etc.

Bij onze evaluatie zijn we uiterst kritisch voor onszelf. Dat kan ook niet anders, want we focussen ons continu op verbetering. Sterker nog: op het halen van zoveel mogelijk tienen voor onze klanten en onszelf.

De ene maakt, de ander controleert

Ook bij het ontwikkelen van webapplicaties streven we op allerlei manieren naar het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau en een continue procesverbetering. Tijdens het ontwikkelen, maar ook bij het in elke fase telkens opnieuw testen, maken we gebruik van de beproefde Scrum-techniek. Het totaal aan werkzaamheden is hierbij onderverdeeld in taken die weer zijn toebedeeld aan sprints, afgebakende korte projectperiodes waarin taken uitgevoerd moeten zijn. Elke taak, klein of groot, wordt door ons meermaals getest in de testomgeving.

Met het oog op kwaliteitsbewaking hanteren we bij webapplicaties een vaste interne procedure: de ene maakt het, en ander controleert. Na het oplossen van een bepaald technisch probleem voegen we een geautomatiseerde test toe aan ons uitgebreide arsenaal aan automatische testen voor webapplicaties. Doel hierbij is herhaling van het probleem te voorkomen en tijd voor de klant te besparen. Ook bij webapplicaties evalueren we na afronding het totale project en leggen we verbeterpunten en ‘learnings’ gedetailleerd vast. Je kunt het extreem noemen. Wij zien het als een onmisbare denk- en werkmethodiek om klanten optimaal van dienst te zijn.

Duidelijk zal zijn: Websteen doet er, zowel bij websites als webapplicaties, alles aan om niet alleen een hoogwaardig product op te leveren maar ook om de service en het totale proces continu te optimaliseren.

Wij gaan voor een 10. Jij ook?

Laten we vrijblijvend kennismaken

Jeroen van Netten
Geschreven door
Jeroen van Netten

Copywriter/tekstschrijver Jeroen van Netten is gespecialiseerd in, en heeft jarenlange ervaring met, het schrijven van de meest uiteenlopende marketing­­teksten waaronder SEO-webteksten. Zijn uitdaging: veel zeggen in weinig woorden.

Home Blog Extreme kwaliteitsbewaking bij Websteen