Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Makkelijker teksten, video’s, foto’s en linkjes op je website plaatsen. Zelf pagina’s, blogs of projecten aanmaken, bewerken of verwijderen. De website eenvoudig zelf vertalen. Twee-factor-authenticatie (2FA) voor extra veiligheid bij het inloggen aanzetten. Een supersnelle laadtijd; het vernieuwde Content Management Systeem (CMS) van Websteen heeft het allemaal in zich. Broers en oprichters van Websteen Dennis en Roy Jongerden: “In alles wat wij doen staan gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, kwaliteit en continuïteit voorop. Zo ook met ons nieuwe CMS.”

Achter de schermen is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het nieuwe CMS. “Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en op een gegeven moment kom je op een punt waarop het beter is om een nieuw CMS te ontwikkelen dan het oude te blijven verbeteren en updaten. Ons oude CMS was gemaakt met behulp van een zelf ontwikkeld PHP Framework. Met ons nieuwe CMS maken we gebruik van het opensource PHP framework Lavarel. Hier bovenop hebben wij wel ons eigen ‘sausje’ geschreven dat we Dragonfly hebben genoemd. Dit is de onderliggende structuur op basis waarvan wij websites en webapplicaties ontwikkelen. Eén van de voordelen van het werken met Laravel is dat het door heel veel ontwikkelaars gebruikt wordt en dat er continu op doorontwikkeld wordt. Ook aan ons CMS voeren onze developers regelmatig verbeteringen en slimme functionaliteiten toe. Daarnaast is ons framework Dragonfly volledig getest en gedocumenteerd waardoor het eenvoudiger is voor onze developers om ermee te werken en updates uit te voeren”, legt Dennis uit. “Voor elke aanpassing aan de code worden alle tests automatisch uitgevoerd zodat we zeker weten dat er niet per ongeluk wat stuk gaat in een ander stukje van de applicatie.”

Snelheid en toegankelijkheid

“Wij denken altijd vanuit zowel de ondernemer als de websitebezoeker. De bezoeker wil niet wachten, dat betekent dat je een website wilt hebben die supersnel laadt. Daarnaast nemen de gewenste functionaliteiten van websites en webapplicaties steeds verder toe. Denk aan interactie met je bezoeker, online aanvragen, slimme calculators, betalingen, API-koppelingen, enzovoort. Dat moet allemaal zo makkelijk en toegankelijk mogelijk kunnen”, vervolgt Roy. “Niet alleen voor de bezoeker streven wij naar eenvoud, ook voor de ondernemer of de contentmanager bieden we gemak. Ons nieuwe CMS biedt talloze opties waarmee je heel makkelijk je website kunt beheren. Denk aan het hergebruik van widgets, kopiëren van volledige pagina’s met inhoud en ook fijn: je hoeft niet meer de cache te legen, maar ziet real-time wat je gewijzigd hebt ?.”
 

Ons nieuwe CMS: gebruiksvriendelijker, veiliger en toekomstbestendig

Lavarel is populair onder developers

Gebruiksgemak is essentieel maar veiligheid en continuïteit zijn minstens zo belangrijk. “Met het nieuwe CMS kun je een website of webapplicatie nog beter beveiligen door het aanzetten van twee-factor-authenticatie (2FA). Naast het invoeren van een wachtwoord, moet je dan via een gekoppelde authenticator-app een extra code invoeren om in te kunnen loggen. Hiermee bouw je extra veiligheid in,” legt Dennis uit. “Met Lavarel is continuïteit van onze websites en webapplicaties nog beter geborgd. Het is mega-populair onder developers, wat betekent dat het iets eenvoudiger is om extra developers te vinden. Wij zijn heel blij dat we deze stap gemaakt hebben. Het is een toekomstbestendig en solide CMS.”
 

Ons nieuwe CMS: gebruiksvriendelijker, veiliger en toekomstbestendig

Eigentijdse website met innovatieve oplossingen

Heb je nu een website die gemaakt is door Websteen? Dan blijft deze website natuurlijk gewoon draaien op het oude CMS. Hieraan wordt alleen niet meer doorontwikkeld. De komende jaren blijven wij uiteraard wel alle noodzakelijke veiligheidsupdates aanbieden. Vergelijk het met de hardware van je computer of een mobiele telefoon, uiteindelijk vervang je die ook na een aantal jaren. Dat geldt ook voor je huidige CMS. Wil je mee blijven doen met de nieuwste innovaties en zorgen voor een snelle laadtijd en gebruiksvriendelijke ervaring? Wij leggen je graag uit wat we voor jou kunnen betekenen. Heb je nog geen website of webapplicatie van Websteen en heb je zin in superveel gebruiksgemak, een toegankelijk product met innovatieve oplossingen?

Maak snel een afspraak

Home Blog Ons nieuwe CMS: gebruiksvriendelijker, veiliger en toekomstbestendig