Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Ondernemingen op het gebied van chiptuning

Onder de paraplunaam Dyno-ChiptuningFiles.com runnen eigenaren Arjan Bonefaas en Gert Schaap in Europa diverse succesvolle ondernemingen op het gebied van chiptuning: het optimaliseren van motormanagement van personenauto’s om de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken. In 2008 begonnen ze met het tunen van auto’s van particulieren onder de naam ATM-Chiptuning.

Opdrachtgever

Dyno-ChiptuningFiles B.V.

Klant sinds

februari 2008

Wereldwijd

Inmiddels bedienen zij via Dyno-ChiptuningFiles.com tuners over de hele wereld met tuningfiles en verkopen zij tuninghardware via Tuning-Shop.com. In deze hightech wereld is Websteen hun partner om de websites, webshops en webapplicaties te ontwikkelen waarmee tuningfiles worden uitgewisseld, klantaccounts worden beheerd en support wordt verleend.

Situatie

ATM-Chiptuning groeide van tuningbedrijf voor particulieren naar internationaal opererend leverancier van tuninghardware en software voor tuningbedrijven. Om dat te kunnen worden, waren naast een website en webshop ook geavanceerde webapplicaties nodig waarin klanten files van auto’s konden uploaden en gemodificeerde files konden ontvangen.

Aanpak

Vanaf het allereerste uur waren de ras-ondernemers Arjan en Gert klant van Websteen. Waar eerst met een telefoontje met de eigenaren van Websteen Roy of Dennis werd geschakeld voor een aanpassing op de website, staat nu een professioneel team van programmeurs klaar om de verschillende ondernemingen te bedienen en de systemen te onderhouden en verder te ontwikkelen. Dyno-ChiptuningFiles.com heeft een eigen product owner die schakelt met het SCRUM-team bij Websteen en die de product backlog beheert. Elke aanpassing in de applicatie wordt in user stories gevat en in sprints aangepakt en opgeleverd.

Wat is er opgeleverd?

Naast de websites met bijbehorend CMS, leverde Websteen voor ook maatwerk webapplicaties, webshops, een klantportaal met support-ticketsysteem, automatisch offertesysteem (Lead Management Systeem), CRM gekoppeld aan ActiveCampaign en diverse eigen API’s en API-koppelingen.

Resultaat

Met de websites en applicaties kan kunnen Arjan en Gert klanten over de hele wereld bedienen met hardware en chiptuningfiles. Iedere maand worden er meer dan 3800 tuningfiles opgeleverd aan bedrijven in 226 landen. Dealers krijgen in het systeem een eigen account waar ze uit auto’s uitgelezen files kunnen uploaden en deze gemodificeerd terugkrijgen. Deze worden geautomatiseerd gegenereerd (circa 50%) of handmatig bijgewerkt.

Lees het klantverhaal Bekijk de website

Home Cases Van website tot hightech webapplicaties voor Dyno-ChiptuningFiles.com