Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Rebel & Rose, for the free spirits who don’t follow trends but set them

Rebel & Rose staat voor ultieme vrijheid. Wij verleggen grenzen, het liefst elke dag.

Onze sieraden zijn modieus, inspirerend en vooral helemaal van deze tijd. Het zijn de iconen van onze generatie. Maar uiteraard is Rebel & Rose niets zonder de mensen die onze sieraden dragen en combineren. Het zijn onze dragers die iedere dag de mode opnieuw uitvinden. Zij zijn de echte Rebels & Roses, de trendsetters, de free spirits. Wij leveren slechts de bouwstenen. De bouwstenen van een generatie Free Spirits.

Opdrachtgever

Rebel & Rose

Klant sinds

oktober 2015

Situatie

Rebel & Rose is een Nederlands sieradenmerk dat internationaal razendsnel naam heeft gemaakt. Inmiddels wordt Rebel & Rose verkocht bij meer dan 600 juweliers in meer dan 15 landen. Er zijn al ruim 280.000 consumenten met een of meerdere sieraden van Rebel & Rose.

Rebel & Rose wilde de winkels maximaal ondersteunen en daarbij hun inzichten in big-data gebruiken om de rotatie per winkel te optimaliseren. En dat op een slimme en efficiënte manier. Daarvoor moest een internationale retail store en een partner omgeving worden gerealiseerd. Rebel & Rose en Websteen hadden al snel door dat ‘standaard software’ niet de oplossing zou zijn voor de (technische) wensen van deze onderneming.

Websteen is gevraagd als partner in de realisatie van één groot backoffice systeem met meerdere losse omgevingen voor de retail store, de partner omgeving en een consumenten website.

Aanpak

Om een oplossing te vinden die volledig aansluit bij Rebel & Rose is er gekozen om een team te formeren waarin de verschillende relevante disciplines waren vertegenwoordigd. Dit team bestaat uit marketeers, online specialisten, dataspecialisten, merkenbouwers en UX  specialisten. Zij hebben allen een waardevolle bijdrage aan dit project geleverd en leveren dit nog steeds.

Websteen heeft de technische realisatie (back-end en front-end) verzorgd voor deze interessante uitdaging. Een project van deze omvang zet je niet in één keer neer, maar bestaat uit diverse sprints. Er is zoveel mogelijk de SCRUM methodiek gehanteerd.

De diverse specialisten overleggen maandelijks. Er is ruimte voor het uitdenken van nieuwe ideeën, verder bespreken van wensen en het realiseren hiervan. Zo blijft Rebel & Rose bij de tijd en worden de verschillende omgevingen elke keer weer een beetje beter en mooier!

Resultaat

Rebel & Rose beschikt inmiddels over een internationale webshop voor consumenten,  internationale retail store en een partner omgeving waar zowel winkels, agenten als distributeurs gebruik van kunnen maken. In het backoffice systeem zitten heel veel functionaliteiten waaronder een, een back-order systeem, voorraadbeheer, gebruikersbeheer, diverse dashboards en rapportages. Ook zijn er verschillende koppelingen met externe pakketten ontwikkeld zoals bijvoorbeeld Exact Online, MailChimp en PowerBI.

Het gehele backoffice systeem draagt bij aan effectieve bedrijfsvoering en efficiënte werkprocessen. Er kan per land (en zelfs per winkel) worden gekeken en bijgestuurd. Er is inzicht in de rotatie per product, winkel en land. Dit helpt bij de optimalisatie van de voorraden.

In overleg met de specialisten van Rebel & Rose wordt er continue doorontwikkeld. Met als doel een zo hoog mogelijke conversie en een efficiënte inrichting van alle omgevingen en het orderproces. Het resultaat? Een tevreden klant waar wij nog steeds een waardevolle bijdrage leveren en voortdurend meedenken en meehelpen bij mogelijke verbeteringen.

Voor Rebel & Rose ontwikkelden wij een uitgebreid webapplicatie, een internationale retail store, een partner omgeving en een consumentensite. Het gehele backoffice systeem draagt bij aan effectieve bedrijfsvoering en efficiënte werkprocessen.

 

Dennis Jongerden
Dennis Jongerden Directeur Websteen

Home Cases Webapplicaties incl. webshop voor Rebel & Rose