Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Websteen weer een podiumplek bij de Wolfskamerloop?30 oktober, de dag van de Lidl Wolfskamerloop, is aangebroken. Het is alweer de 9e editie van het sportieve en gezellige evenement en we zitten vol goede moed. Een paar maanden geleden werd er gevraagd wie er aan dit evenement mee wilde doen. Ik, Tobias, Business Developer bij Websteen, heb mezelf hiervoor aangemeld en uiteindelijk kwam ik in het bedrijventeam terecht met de 5 snelste lopers van ons kantoor. Als een goudsponsor van dit evenement nodigden wij ook relaties, vrienden en kennissen uit om deel te nemen aan de bedrijvenloop en met een team van 15 enthousiaste lopers heeft Websteen zich vervolgens bij de start gemeld. Weken van voorbereidingen en flink oefenen gingen eraan vooraf om deze dag tot een succes te maken!

De dag van de Wolfskamerloop

Voor elke deelnemers werd een shirt besteld met ons logo, en op de dag zelf stond op het evenemententerrein een mooie Websteen tent waar we door directeuren Roy en Dennis hartelijk werden ontvangen. Na een fietstocht van 30 minuten was ik goed opgewarmd om fit aan de start te verschijnen. Zonovergoten en met bijna zomerse temperaturen bleek het halen van een top tijd nog niet eenvoudig. 

10:50 uur
We melden ons voor een foto van het bedrijventeam en vervolgens nog een groepsfoto van alle Websteen lopers. Nog even wat drinken en klaarmaken voor de start!

11:15 uur
We lopen met zijn allen richting het startvak waar we een warming-up krijgen met opzwepende muziek. De snelle lopers melden zich vooraan en het aftellen is begonnen.

11:30 uur
Het startschot klinkt en we vertrekken voor de bedrijvenloop van 5 kilometer. De eerste 4 snelle lopers van Websteen gaan er als een speer vandoor.

Een goed begin is het halve werk

Al voor het volbrengen van de eerste kilometer word ik ingehaald door Lennart, een van onze front-end developers. Ik weet dat hij afgelopen tijd flink getraind heeft en al het trainen werpt nu zijn vruchten af. 

Bij het passeren van de eerste kilometer zie ik 4 minuten en 28 seconden op de teller staan en ik ben positief verrast door mijn gelopen snelheid. Ik probeer op dit tempo te blijven lopen en dat lukt aardig. Via een stuk asfalt verlaten we de weg naar een zandpad.

Het begint zwaar te worden voor wat lopers die op volle kracht zijn gestart en ik kan wat mensen inhalen. Inmiddels naderen we het bord van de drie kilometer en ik zie op mijn horloge dat ik een mooie consistente snelheid loop. Het zandpad loopt over in een schelpenpad, waardoor ik minder hoef op te letten waar ik loop. Nog maar 2 kilometer te gaan, Lennart is nog in zicht en langzaam maar zeker kom ik dichterbij. Vanaf de zijlijn worden we aangemoedigd: “Nog een klein stukje!”.

Door de zon en een temperatuur van 21 graden begint het zwaarder te worden, maar opgeven staat niet in mijn woordenboek. Vlak voor mij loopt iemand van Lentink, onze grootste concurrent tijdens dit evenement, en ik besluit dat ik die loper in ieder geval nog in wil halen. Langzaam kom ik dichterbij en lukt het me om hem, en nog wat andere lopers, in te halen. De laatste kilometer is in zicht en ik hoor de speaker van de finish al. Ik probeer nog even een versnelling door te voeren om dichter bij Lennart te komen, maar daar is de finish al. Met een tijd van 26 minuten en 18 seconden komt hij over de finish en 14 seconden later volg ook ik.

Zo werkt het online ook, door te tegenstander (concurrent) in de gaten te blijven houden in Google kan je zelf ook hoger ranken en uiteindelijk zal je hoger kunnen scoren in Google dan je concurrent. Geef niet op en hou vol!

De winnaar van de 5 kilometer rende de race in een toptijd van 17.18 en vanuit Websteen was Koen de snelste renner met een tijd van 20.13. Een mooie prestatie, zo op een warme zondag. De race werd in de Websteen tent afgesloten met een welverdiend drankje en heerlijk broodje worst.

Een podiumplek?

Hoewel iedereen weer ontspant, is de dag nog niet voorbij. Want als bedrijventeam hebben wij natuurlijk ingezet op een podiumplaats. Maar met waardige tegenstanders als Lentink, Leef en Koetze bleek dit nog een spannende uitdaging. Vol spanning wachten we tot het signaal klinkt, we houden onze adem in en... We zijn tweede geworden! Een topprestatie waar we allemaal trots op zijn en vermoeid maar voldaan sluiten we de dag samen af. 

Gelukkig hebben we de foto's nog!

Home Blog Websteen weer deelnemer en goudsponsor van de Wolfskamerloop