Kopieer link Deel op X Deel op facebook Deel op LinkedIn

Captain Solar: Een schoner & beter morgen

Iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren aan een betere leefomgeving. Door gebruik te maken van zonne-energie zijn we allemaal de helden van de toekomst. Met het duurzaam opwekken van je eigen energie streven we samen naar een mooier en schoner morgen. Op naar de toekomst!

Opdrachtgever

Captain Solar

Klant sinds

juli 2020

Klantreview

10/10

Aanleiding

Sinds Desly in 2020 is gestart met zijn bedrijf Captain Solar weten potentiële klanten de website steeds vaker te vinden. Dit heeft geresulteerd in een toenemend aantal offerteaanvragen over soorten zonnepanelen, omvormers, installatiemogelijkheden en kosten. Alhoewel het persoonlijk contact bij Captain Solar hoog in het vaandel staat is het maken van offertes en prijsvergelijkingen behoorlijk arbeidsintensief. Mede door de krapte op de arbeidsmarkt is het hele team van Captain Solar overdag bezig met de montage van de zonnepanelen. Het uitwerken van offertes kwam dus aan op de avonden en weekenden. Dit is dan ook de reden dat we samen zijn gaan kijken naar een slimme oplossing om online de prijs van een zonnepanelen installatie te berekenen.

Aanpak

Het ontwikkelen van een online calculator is altijd maatwerk. We zijn dan ook begonnen met het bepalen van de verschillende keuzes en variabelen die noodzakelijk zijn om tot een offerte te kunnen komen. In dit geval hebben we een Excel bestand gemaakt waarin we de calculatie hebben uitgedacht en getest. Dit POC-je (proof-of-concept) heeft ons geholpen om tot de juiste mix van vragen en formules te komen om de online calculator te kunnen ontwikkelen.

Nadat we zeker wisten dat we de juiste 'ingrediënten' hadden voor de calculator is onze UX designer aan de slag gegaan met een slim ontwerp voor zowel desktop als mobiel. Daarnaast is er een uitwerking gemaakt om precies te weten hoe we de webapplicatie konden inrichten zodat Captain Solar zelf in staat is om de variabelen te beheren. Hierbij is ook nagedacht hoe deze online calculator in (en in dit geval naast) de website geplaatst kon worden.

Onze developers (front-end en back-end) hebben uiteindelijk de online calculator gerealiseerd. Hierbij is ons applicatie framework Dragonfly ook ingezet zodat we snel en efficiënt de basis van deze webapplicatie konden neerzetten.

Het resultaat, een slimme online calculator

Inmiddels staat de online calculator voor zonnepanelen online. Deze calculator werkt snel, efficiënt en is door de directe feedback in de vorm van een prijsberekening ook erg klantvriendelijk. De potentiële klanten kunnen de berekening van de calculator naar zichzelf mailen of direct een bestelling plaatsen. Indien besloten wordt om de zonnepanelen installatie te bestellen dan wordt direct gevraagd voor aanvullende informatie zoals o.a. een foto van de meterkast en het dak waarop de installatie geplaatst moet worden. Alles bij elkaar heeft deze calculator bijgedragen aan een flinke tijdsbesparing zodat Captain Solar weer kan genieten van zijn avonden en weekenden 😊.

10/10
Meedenken en oplossing gericht handelen. Een fijn bedrijf voor het vinden van de juiste en realistische oplossingen. Onze zonnepanelen calculator is mede door slim meedenken en actief helpen een top resultaat geworden! Bedankt jongens! En de koffie is ook erg lekker!
Desly van Eimeren
Desly van Eimeren Captain Solar

Home Cases Slimme online zonnepanelen calculator voor Captain Solar