Wij werken vanuit huis en zijn daarom telefonisch minder goed bereikbaar. We vragen je om, indien mogelijk, per e-mail via support@websteen.nl contact met ons op te nemen.
Direct contact: 035 - 52 51 676 / info@websteen.nl
|

Wat is een CMS?

CMS is de afkorting voor Content Management Systeem. Een Content Management Systeem is online omgeving waarin alle inhoud (content) van een website gemakkelijk kan worden beheerd en aangepast. Denk hierbij aan het toevoegen of verwijderen van pagina's, teksten, foto's en video's. Het grote voordeel van een CMS is dat iemand een website kan updaten, zonder enige kennis van HTML, CSS en andere programmeertaal nodig te hebben. Met een CMS kun je in principe overal ter wereld inloggen om je website te beheren. Op deze manier kunnen meerdere mensen (van hetzelfde bedrijf) tegelijk werken aan de site.

Open source vs. closed source CMS

Bij open source is de broncode van een website voor iedereen beschikbaar. Een van de voordelen van een open source CMS is dat er een grote community is met mensen die plugins ontwikkelen waardoor je eenvoudig functionaliteiten kunt toevoegen aan je website zonder dat technische kennis vereist is. Het gevaar wat in een openbare broncode schuilt, is dat hackers en andere kwaadwillende personen in de broncode gemakkelijk op zoek kunnen naar zwakke plekken om hier later misbruik van te maken. Een open source CMS is dus niet per definitie veilig te noemen.

Closed source is de tegenhanger van open source en houdt in dat niemand anders dan de webbouwer aanpassingen aan de software kan doen. Bij Websteen hebben we voor onze klanten een eigen closed source CMS ontwikkeld. Het CMS wordt dus enkel en alleen door ons onderhouden, waardoor ons team alle ins- en outs van het systeem kent. Door de ‘gesloten code’ kunnen wij onze klant garanderen dat de broncode veilig blijft.

Lees ook eens...

HomeKennisbank WebdesignWat is een CMS?