Wat kost het om een website te laten maken?Ga jij een website laten maken? Bij het zoeken naar een goede website ontwikkelaar dan schieten je vast veel vragen te binnen. Je wil natuurlijk niet alleen een website, maar hebt ook een partner nodig die jou helpt bij alle vragen die je hebt.

Zo zal je vast kijken naar kwaliteit, een klik, bereikbaarheid, betrouwbaarheid en de eerder ontwikkelde websites. Daarnaast is ook het budget bepalend, er moet een passende prijsstelling zijn. En dat is precies waar wij aandacht aan besteden in dit artikel.

Wat kost een website?

De kosten voor het laten maken van een website variëren tussen de €250,- en €40.000,-. Of meer dan dit. Er is dan ook geen eenduidig antwoord. Het daadwerkelijke prijskaartje hangt af van jouw keuzes m.b.t. het budget, ontwerp, de ontwikkeling, functionaliteiten, het niveau van maatwerk en de keuze in webdesigner. Wij zetten de mogelijke kosten op een rij:

  • Website zelf maken met een website builder of standaard template: €250 - €750,-

  • Website laten maken o.b.v. een standaard template: €750 - €2.500,-

  • Een maatwerk website laten maken door een professioneel internetbureau: €5.000 - €40.000,- of meer dan dit.

Maatwerk websites

Bij Websteen ontwikkelen wij veelal maatwerk websites of webapplicaties. Een website op maat vraagt om veel meer dan een website met een standaard design. De prijsstelling verschilt dan ook. Een maatwerk website wordt volledig afgestemd op jouw wensen. Het ontwikkelen van specifieke functionaliteiten vergt bijvoorbeeld meer tijd en kundigheid. De tarieven voor een maatwerk website starten bij €5.995,-. Het daadwerkelijke tarief hangt af van de functionaliteiten die jij nodig hebt. Wij bekijken samen wat er écht nodig is.

Website calculatorContact opnemen

Alle kosten op een rij

Voor de ontwikkeling van een website kun je uitgaan van eenmalige kosten en maandelijks terugkerende kosten. Wij spreken af wat onze werkzaamheden zijn en welke tarieven daarbij gehanteerd worden. Onze offerte laat duidelijk zien welke taken wij uitvoeren en welke kosten hiervoor in rekening worden gebracht. Je weet precies wat je kunt verwachten.

Een maatwerk website biedt de mogelijkheid om alles naar wens in te richten. Wij kunnen eenvoudige of uitgebreide maatwerk websites opleveren. Bij de ontwikkeling van een eenvoudige of uitgebreide maatwerk website is er veelal sprake van de volgende onderdelen. Dit zijn de uitwerking van de structuur en functionaliteiten, het grafisch ontwerp, projectmanagement, technische realisatie, CMS training, de oplevering en het invullen van de website.

We kijken samen naar wat je exact nodig hebt, waar jouw behoeften liggen en welke vorm van maatwerk (eenvoudig of uitgebreid) bij jou past. Het kan zijn dat er behoefte is aan meer adviesgesprekken, uitgebreidere ondersteuning, een groter aantal pagina’s, gedetailleerde functionaliteiten of uitgebreide modules. Deze voorbeelden vereisen een grotere tijdsinvestering van onze specialisten. Er zal dan eerder sprake zijn van een uitgebreide maatwerk website. Je kunt bij ons er op rekenen dat je exact weet waar je aan toe bent.

Kosten voor een maatwerk website

De onderstaande informatie geeft aan welke eenmalige tarieven wij rekenen bij een eenvoudige of uitgebreide maatwerk website. Websteen houdt van transparantie, zodoende werken wij graag met een duidelijke tariefstructuur die wij met al onze klanten kunnen delen.

Omschrijving werkzaamheden Maatwerk website Maatwerk website (uitgebreid)
Uitwerken structuur en functionaliteiten 4 - 8 uur 8 - 24 uur
Grafisch ontwerp 16 - 40 uur 40 - 120 uur
Projectmanagement 8 - 20 uur 20 - 60 uur
Technische realistatie (Front-end) 20 - 60 uur 60 - 120 uur
Technische realisatie (Back-end) 8 - 24 uur 24 - 48 uur
Oplevering inclusief CMS training 1 - 2 uur 2 - 4 uur
Invulling website (ondersteuning) 2 - 4 uur 4 - 20 uur
Live zetten website (inclusief redirects) 1 - 2 uur 2 - 4 uur
     
Totaal aantal uren 60 - 160 uur 160 - 400 uur
Schatting kosten* € 6.000 - € 16.000,- € 16.000 - € 40.000,-


* De meest voorkomende onderdelen bij de ontwikkeling van een website zijn in de tabel opgenomen. Er kunnen (in overleg) kosten bijkomen voor bijvoorbeeld specifieke functionaliteiten of modules. Genoemde prijzen zijn excl. btw en gebasseerd op de uurtarieven van 2023.

Website calculatorContact opnemen

Kosten voor een standaard website

Het is goed om te weten dat wij ook standaard websites aanbieden. Wij bieden dit al aan vanaf een eenmalig bedrag van €1.295,-. Daarnaast zijn er terugkerende kosten voor de hosting en het onderhoud van €29,45 per maand. Wil jij hier verder over lezen? Zie ons andere bedrijf TemplateFabriek. Natuurlijk wil je zelf de regie houden over de kosten. Wil jij meer informatie?

Bekijk onze pagina Tarieven

Veelgestelde vragen over websites

Ga jij een website laten maken? Dan zal je vast kijken naar kwaliteit, een klik, bereikbaarheid, betrouwbaarheid en de eerder ontwikkelde websites. Daarnaast is ook het budget bepalend, er moet een passende prijsstelling zijn.

De kosten voor het laten maken van een website variëren tussen de €250,- en €40.000,-. Of meer dan dit. Er is dan ook geen eenduidig antwoord. Het daadwerkelijke prijskaartje hangt af van jouw keuzes m.b.t. het budget, ontwerp, de ontwikkeling, functionaliteiten, het niveau van maatwerk en de keuze in webdesigner.

Lees verder

Voor bijna elke kleine, middelgrote en grote organisatie is hun website van groot belang en is het een ‘must’ om te kiezen voor een passende website-ontwikkelaar. Laten we samen de belangrijkste selectiecriteria bekijken.

Lees verder

Het traject voor het ontwerp, de realisatie tot en met de oplevering en de live-gang van een website op maat, ons specialisme, duurt normaal gesproken 2 tot 3 maanden. De feitelijke doorlooptijd van een maatwerk website is afhankelijk van allerlei factoren.

Lees verder

Nee, beslist niet, hoewel een beetje technische kennis geen kwaad kan. Het door Websteen ontwikkelde Content Management Systeem is uiterst gebruiksvriendelijk. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat je technische kennis hebt als je zelf inhoudelijke wijzigingen wilt doorvoeren in je website. Je hoeft alleen maar om te kunnen gaan met een programma zoals Microsoft Word of een ander tekstverwerkingsprogramma. Bij de ontwikkeling van ons CMS was gebruiksgemak en uiteraard ook een optimale betrouwbaarheid en veiligheid altijd van groot belang. En dat is het nog steeds.

Lees verder

Bij Websteen staat transparantie voorop, ook wat betreft kosten. Voordat wij een website ontwikkelen ontvang je van ons een heldere offerte waarin we de verschillende werkzaamheden volledig specificeren. Je komt hierdoor nooit voor verrassingen te staan. En dat is natuurlijk wel zo prettig. Na oplevering van de website zijn er bijna altijd nog enkele puntjes die veranderd of verbeterd moeten worden. Vallen die binnen de ‘scope’ van wat we overeengekomen zijn in de offerte? Dan gaan we daar natuurlijk flexibel mee om en rekenen we geen extra kosten. Want we begrijpen maar al te goed dat er altijd zaken kunnen zijn die aan je aandacht zijn ontsnapt of dat er voortschrijdend inzicht is binnen je organisatie.

Lees verder

Websteen is haar klanten inderdaad van dienst met een volledig zelf ontwikkeld en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS) voor websites. Om eerlijk te zijn: daarmee ben je inderdaad aan ons gebonden voor aanpassingen, uitbreidingen, hosting en back-ups. In het uiterste geval: als je over wilt stappen naar een ander webbureau krijg je netjes alle data van ons mee en moet je webbouwer opnieuw een website voor je bouwen. Dat geldt als je overstapt naar een andere webbouwer met een eigen CMS maar ook als je besluit om bij ons weg te gaan en je website door een ander te laten bouwen met behulp van bijvoorbeeld de open source-software WordPress.

Lees verder

Vraag maar raak
Zullen we een kopje koffie drinken?

Neem contact op, dan vertellen we je alles dat je wil weten:

Zullen we vrijblijvend afspreken?

  Vrijblijvend kennismaken met Websteen?
Voorblad van de Websteen whitepaper: alles wat je moet weten over maatwerk websites

Hé... wacht even!

Een nieuwe maatwerk website; dat zou je wel willen, maar waar moet je beginnen? In onze whitepaper hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

Ja, ik wil de whitepaper aanvragen

Misschien later

Home Kennisbank Wat kost het om een website te laten maken?